Het is belangrijk dat je de juiste optie kiest. Deactiveren zet je account op pauze en kan tot 12 maanden later ongedaan worden gemaakt. Permanente verwijdering betekent dat je geen toegang meer hebt tot facturen, bestellingen en berichten. Dit artikel helpt je de juiste optie te kiezen en loodst je stap voor stap door het proces op de desktopwebsite, iOS en Android.
Voordat je begint
Dit geldt voor elk Fiverr-account – of je nu klant of freelancer bent – op de desktopwebsite, iOS of Android. De volgende beperkingen per accounttype gelden zowel voor deactiveren als voor verwijderen:
- Fiverr-marktplaats (klant of freelancer): Deactiveer of verwijder je account zelf, via de desktopwebsite of in de app.
- Heb je geen toegang meer of kun je niet inloggen Neem contact op met de klantenservice.
- Beperkt account: Neem contact op met de klantenservice via het e-mailadres dat bij je account is geregistreerd.
- Fiverr Pro-beheerder: Schakel eerst over naar de Fiverr-marktplaats en deactiveer of verwijder daarna het account.
- Fiverr Pro-lid: Vraag je beheerder om je eerst uit het team te verwijderen.
Deactiveren versus verwijderen: wat past het best bij jou?
| Deactiveren | Permanent verwijderen | |
|---|---|---|
| Wat het doet | Verbergt je profiel en zet je account op pauze. Je kunt op elk moment binnen 12 maanden opnieuw inloggen en je account weer activeren. | Verwijdert je account en de bijbehorende data. Dit is niet terug te draaien. |
| Hoe lang het duurt | Onmiddellijk. | Tot 30 dagen nadat je bevestigt. |
| Omkeerbaar? | Ja, binnen 12 maanden. | Nee. |
| Wat gebeurt er met je reviews en berichten? | Ze blijven op Fiverr staan terwijl je account gedeactiveerd is. | Berichten of bestanden die je naar anderen hebt verzonden, en beoordelingen en reviews die je hebt geplaatst, worden niet verwijderd als het account van de ontvanger nog actief is, omdat ze deel uitmaken van de bestelgeschiedenis van andere gebruikers. Ze worden anoniem weergegeven (je identificerende gegevens worden verwijderd). |
| Het meest geschikt voor | Als je even een pauze wilt nemen of niet zeker weet of je terugkomt. | Als je zeker weet dat je geen Fiverr-account meer wilt. |
Als je twijfelt, deactiveer je account dan eerst. Je kunt later altijd nog terugkomen om het definitief te verwijderen.
Hoe deactiveer ik mijn Fiverr-account?
Na 12 maanden deactivering wordt je account automatisch verwijderd en kun je het niet meer opnieuw activeren.
- Volg deze stappen om je account via de desktopwebsite te deactiveren:
- Klik op je profielfoto (rechtsboven) en selecteer Accountinstellingen.
- Klik op Persoonlijke gegevens.
- Klik op Account deactiveren.
- Selecteer een reden in het keuzemenu.
- Klik op Account deactiveren.
- Als je je account in de Fiverr iOS- of Android-app wilt deactiveren, zorg dan dat je app is bijgewerkt naar de nieuwste versie en volg daarna deze stappen:
- Tik op je profielicoon.
- Tik onder Instellingen op Account → Accountbeheer.
- Tik op Deactiveren en verwijderen → Account deactiveren.
- Ga door naar Account deactiveren.
- Selecteer een reden in het keuzemenu.
- Tik op Account deactiveren.
Hoe kan ik een gedeactiveerd account opnieuw activeren?
Als je binnen 12 maanden van gedachten verandert, neem dan contact op met de klantenservice; dan activeren we je account opnieuw.
Hoe verwijder ik mijn Fiverr-account definitief?
Het verwijderen van je account is onomkeerbaar. Zodra je de verwijdering bevestigt, kan je account niet meer worden geactiveerd en is de verwijdering definitief. Download eerst alles wat je nodig hebt, inclusief facturen, bestandsbijlagen bij bestellingen en berichten, want daarna heb je er geen toegang meer toe en kunnen ze niet worden teruggehaald.
Wat moet ik regelen voordat ik mijn account verwijder?
Voordat je je account definitief verwijdert, moet je eerst alle openstaande zaken met betrekking tot je account afhandelen:
- Actieve bestellingen: Annuleer of voltooi alle openstaande bestellingen waarbij je de klant of de freelancer bent.
- Beschikbaar saldo: Neem je inkomsten op of laat een eventueel terugbetaalbaar saldo terugstorten naar je betaalmethode.
- Openstaande schuld: Betaal alle schulden af die aan je account gekoppeld zijn.
- Actief abonnement: Zeg je abonnement zelf op. Het verwijderen van je account zegt je abonnement niet automatisch op.
- Niet-opneembaar Fiverr-tegoed: Gebruik dit voordat je je account verwijdert. Ongebruikt tegoed vervalt automatisch.
- Inkomsten in afwachting van vrijgave: Wacht tot deze zijn vrijgegeven voordat je je account verwijdert.
Hoe verwijder ik mijn account?
- Volg deze stappen om je account te verwijderen:
- Klik op je profielfoto (rechtsboven) en selecteer Accountinstellingen.
- Klik op Persoonlijke gegevens.
- Klik op Account deactiveren.
- Selecteer een reden in het keuzemenu.
- Klik op Account deactiveren.
- Klik op Contact opnemen met de klantenservice om verwijdering van je account aan te vragen.
- Als je je account in de Fiverr iOS- of Android-app wilt verwijderen, zorg dan dat je app is bijgewerkt naar de nieuwste versie en volg daarna deze stappen:
- Tik op je profielicoon.
- Tik onder Instellingen op Account → Accountbeheer.
- Tik op Deactiveren en verwijderen → Account verwijderen.
- Ga door naar Account verwijderen.
- Selecteer een reden in het keuzemenu.
- Tik op Account verwijderen.
Zowel via de mobiele app als via de klantenservice bereik je hetzelfde resultaat. Het enige verschil is waar je begint.
Wat gebeurt er daarna?
- Je account wordt direct gedeactiveerd.
- Volledige verwijdering is binnen 30 dagen afgerond.
- Je ontvangt geen bevestigingsmail wanneer het verwijderen is voltooid.
Wat als je je account niet zelf kunt verwijderen?
Sommige accounts kunnen de zelfserviceprocedure niet gebruiken, bijvoorbeeld als je account beperkt of permanent uitgeschakeld is. Neem in deze gevallen contact op met de klantenservice.
Wat gebeurt er met je data als je je account verwijdert?
Als je account eenmaal is verwijderd, kan het niet meer worden hersteld. Je persoonlijke data worden verwijderd van Fiverr, maar sommige informatie kan behouden blijven voor bijvoorbeeld archivering, beveiliging, fraudepreventie en naleving van toepasselijke wetgeving.
- Factuurgegevens, facturen, bestanden en leveringen: Je verliest de toegang tot je factuurgegevens, facturen en bestanden die aan je account zijn gekoppeld. We raden aan om ze te downloaden voordat je verdergaat.
- Berichten, beoordelingen en reviews: Alle berichten of bestanden die je naar anderen hebt verzonden, of beoordelingen en reviews die je hebt geplaatst, worden niet verwijderd als het account van de ontvanger nog actief is, maar worden anoniem weergegeven.
- Een nieuw account openen: Het is mogelijk dat je geen nieuw account kunt openen met dezelfde gebruikersnaam, hetzelfde e-mailadres of hetzelfde telefoonnummer dat aan het verwijderde account was gekoppeld.
Ga voor meer informatie naar Data en privacy op Fiverr en het privacybeleid van Fiverr.
Kan ik mijn e-mailadres, telefoonnummer of gebruikersnaam opnieuw gebruiken na verwijdering?
Wanneer je account wordt verwijderd, wordt je gebruikersnaam geanonimiseerd en kan deze niet opnieuw worden gebruikt.
Een deel van je persoonlijke data kan behouden blijven voor bijvoorbeeld beveiliging, fraudepreventie en naleving van toepasselijke wetgeving. Hierdoor is het mogelijk dat je je e-mailadres en telefoonnummer niet opnieuw kunt gebruiken om na verwijdering een nieuw account te openen.
Als je hetzelfde e-mailadres of telefoonnummer wilt gebruiken om na verwijdering een nieuw account te openen, controleer dan eerst of je geen ander actief account met deze gegevens hebt. Zelfs dan kunnen we niet garanderen dat deze gegevens worden vrijgegeven zodra je account is verwijderd.
Veelgestelde vragen
- Tot 30 dagen vanaf het moment dat je bevestigt. Je account wordt onmiddellijk gedeactiveerd en de volledige verwijdering is binnen 30 dagen afgerond.
- Nee. De bevestiging op het scherm die je direct na het klikken op Verwijderen ziet, is de enige melding.
- Nee. De verwijdering is definitief vanaf het moment dat je deze bevestigt.
-
Als je Fiverr Pro gebruikt, moeten beheerders eerst overschakelen naar Fiverr Marketplace. Pro-leden hebben hun beheerder nodig om hen uit het team te verwijderen.
Als je account beperkt is of permanent is uitgeschakeld, neem dan contact op met de klantenservice via het e-mailadres dat bij je account is geregistreerd.