Het freelancenetwerk is een functie die je helpt bij het beheren en opnieuw inhuren van freelancers en bureaus waarmee je in het verleden hebt samengewerkt. Gebruik het om eerdere inhuren te bekijken en freelancers en diensten in lijsten te organiseren, allemaal op één plek.
Hoe het freelancenetwerk werkt
Het freelancenetwerk biedt je drie kernfuncties:
- Centralisatie: Krijg toegang tot en organiseer freelancers of bureaus die je hebt ingehuurd, opgeslagen of bekeken – allemaal op één plek.
- Georganiseerde lijsten: Categoriseer freelancers met behulp van lijsten voor een efficiënt beheer. Jij en je team kunnen een shortlist van freelancers samenstellen.
- Teaminzichten: Voor Pro Klanten, bekijk de inzichten van je team voor elke freelancer, inclusief Reviews en Bestellingen.
Belangrijke voordelen zijn onder meer:
- Hogere efficiëntie: Krijg eenvoudig toegang tot en onderhoud een netwerk van freelancers voor toekomstige projecten.
- Kortere inhuurtijd: Vind en huur snel betrouwbare freelancers met een bewezen staat van dienst.
- Transparantie tussen teams: Voor Pro-klanten krijg je inzicht in je bedrijfsinhoudingen, projecten en samenwerkingen.
Hoe krijg je toegang tot het freelancenetwerk?
Om bij het freelancenetwerk te komen, ga je naar één van de volgende plekken:
- Je startpagina, onder Freelance netwerk.
- Het hart-icoon rechtsboven in de pagina.
- Open het vervolgkeuzemenu van je avatar en selecteer de juiste freelance netwerk.
Paginaoverzicht
De pagina heeft een navigatiepaneel aan de linkerkant waarmee je bepaalt welke content wordt weergegeven. Het paneel bestaat uit twee delen:
Gebaseerd op je activiteit:
- Alle ingehuurde freelancers: Toont freelancers die eerder door je organisatie zijn ingehuurd.
- Recent bekeken: Toont freelancers of diensten die je onlangs hebt bekeken. Fiverr Pro klanten kunnen ook freelancers bekijken die door hun teamleden recent bekeken zijn.
Je lijsten: Toont alle lijsten waar je toegang tot hebt. Voor Pro-klanten zijn er twee soorten lijsten:
- Deelbare lijsten: Zichtbaar en bewerkbaar voor iedereen met toegang tot het account.
- Privélijsten: Alleen zichtbaar voor de maker.
Hoe je je netwerk bekijkt
Het tabblad Alle inhuren is waar je je eerdere samenwerkingen met freelancers kunt zien. Elke freelancerkaart toont een overzicht van je samenwerking, inclusief het aantal bestellingen, geleverde diensten, reviews, en meer.
Om een freelancer opnieuw in te huren, klik je op de knop Contact op de kaart van die freelancer.
Je kunt de volgende filters gebruiken om de lijst te verfijnen:
- Meer dan eens ingehuurd: Bekijk freelancers die meer dan één keer met je hebben samengewerkt.
- Geleverde dienst: Bekijk freelancers die een geselecteerde dienst in ten minste één bestelling hebben geleverd.
- Ingehuurd door: Voor Pro teamaccounts, bekijk freelancers die door een geselecteerd teamlid zijn ingehuurd. Voor persoonlijke accounts verschijnt deze filter als Door jou ingehuurd.
Om gedetailleerde informatie te bekijken en eerder werk in te zien, klik je op de kaart van een freelancer om het Activiteiten -paneel te openen:
- Overzicht van de samenwerking: krijg een dieper inzicht in hun werk.
- Review: Lees de feedback die je hebt gegeven.
- Activiteitenoverzicht: Bekijk de bestellingen waaraan de freelancer heeft gewerkt en klik op de bestanden van geleverd werk om ze te bekijken of te downloaden.
- Contact: Stuur een rechtstreeks bericht naar de freelancer.
Voor Pro klanten biedt de Alle inhuren -weergave een breder beeld van de samenwerkingen met freelancers van je team. Naast je eigen inhuren kun je freelancers zien die door andere teamleden zijn ingehuurd, de projecten en diensten waar ze aan werkten, en feedback van je team, zodat je beter inzicht hebt in de ervaringen en samenwerking met elke freelancer.
Lijsten gebruiken voor potentiële inhuren
Lijsten maken deel uit van de pagina van het freelance netwerk. Lijsten helpen je freelancers en diensten die je interessant vindt te organiseren, zodat je ze gemakkelijk terugvindt voor toekomstige projecten. Wanneer je een dienst opslaat, verschijnt het profiel van de freelancer in je lijst met de opgeslagen dienst binnen hun kaart.
Hoe maak je een lijst aan?
- Klik op het + -pictogram aan de linkerkant van de freelance netwerkpagina.
- Voer een lijstnaam in.
Voor Pro-klanten: kies of het een prive lijst is (alleen zichtbaar voor jou) of een gedeelde lijst (zichtbaar voor het hele account).
Hoe sla je freelancers op in een lijst
- Vanuit de gig-resultaten: Klik op het hart-icoon op de gig, kies een bestaande lijst of maak er een nieuwe met het + -pictogram.
- Vanuit het freelancerprofiel: Klik op het hart-icoon rechtsboven in het profiel van de freelancer, kies vervolgens een bestaande lijst of maak er een nieuwe met het + -pictogram.
Bij het bekijken van opgeslagen items in een lijst:
- Opgeslagen diensten: Wanneer je een dienst opslaat, wordt deze weergegeven onder de freelancer die het aanbiedt, in plaats van als een aparte servicëkaart.
- Meerdere diensten van dezelfde freelancer: Als je meer dan één dienst van dezelfde freelancer opslaat, verschijnt de freelancer slechts één keer in de lijst, met de opgeslagen diensten onder hun kaart gegroepeerd.
Hoe open je je lijsten?
- Vanaf de header: Kies het hart-icoon om een specifieke lijst te openen uit de dropdown.
- Via de freelance-netwerkpagina: Klik op een lijstnaam in het linkerpaneel om alle opgeslagen freelancers te bekijken, inclusief de gedeelde lijsten van je team.
Hoe beheer je lijsten?
Lijst bewerken:
- Vanaf de pagina van het freelance netwerk klik je links op de lijst die je wilt bijwerken.
- Klik op de drie puntjes rechtsboven en selecteer lijst bewerken, waar je de lijst kunt hernoemen, een omschrijving kunt toevoegen voor meer context, of, voor Pro-klanten, de lijst privés maken om de toegang tot jezelf te beperken.
Lijst verwijderen: Verwijder lijsten die je niet meer nodig hebt.
De lijst delen: Deel een lijst met anderen door op het Delen -pictogram rechtsboven in de lijst te klikken. Je kunt de link naar de lijst kopiëren of delen via de beschikbare sociale platforms.
Veelgestelde vragen, klanten
Je bestaande lijsten, freelancers en diensten die je hebt opgeslagen, zijn automatisch beschikbaar in het freelance netwerk. Je hoeft je lijsten niet opnieuw te maken of items opnieuw op te slaan.
Het gemiddelde wordt berekend op basis van de USD-waarde van elke bestelling op het moment dat deze werd aangemaakt. Het gemiddelde wordt weergegeven in de door het accountlid geselecteerde valuta.
Alle inhuren toont automatisch freelancers en bureaus waarmee je eerder hebt gewerkt. Lijsten zijn handmatig gemaakt en kunnen worden gebruikt om freelancers op te slaan en te organiseren waarmee je in de toekomst wilt werken.
Lijsten worden georganiseerd per freelancer. Wanneer je een dienst opslaat, verschijnt de freelancer die deze biedt in je lijst, met de opgeslagen dienst onder hun profiel.
Wanneer je meerdere diensten van dezelfde freelancer opslaat in een lijst, verschijnt de freelancer één keer, met de relevante opgeslagen diensten onder hun profiel.
Ja. Je kunt de Share -optie gebruiken om een link naar je lijst te kopiëren of deze te delen via de beschikbare opties.
Als je de freelancer eerder hebt ingehuurd, blijft deze zichtbaar in je netwerk met een bericht dat ze geen diensten meer aanbieden op Fiverr.
Je kunt tot 150 lijsten aanmaken, met maximaal 50 items per lijst.
Veelgestelde vragen, klanten
Ja, leden kunnen bestellingen bekijken die ze niet zelf hebben aangemaakt, afhankelijk van de projectrechten. Leden kunnen de pagina Projecten gebruiken om zich aan te sluiten bij openbare projecten, of hun accountbeheerder vragen hen toe te voegen aan privéprojecten om extra bestellingen te bekijken.
Je privélijsten vind je op de freelance-netwerkpagina, onder Je lijsten in het linkerpaneel. Privélijsten worden weergegeven met een slotpictogram, zodat je ze kunt onderscheiden van gedeelde lijsten.
Niet per se. Toegang tot bestellingen hangt af van projectrechten. Leden moeten mogelijk lid worden van een openbaar project of worden toegevoegd aan een privéproject door een beheerder om toegang te krijgen tot extra bestellingen.
Een privélijst is alleen zichtbaar voor de maker, terwijl een deelbare lijst toegankelijk en bewerkbaar is door leden van het account.