Een vaardigheidstest afleggen

We spannen ons voortdurend in om de kwaliteit van de marktplaats te verbeteren. Als onderdeel daarvan biedt Fiverr aan freelancers de mogelijkheid om vaardigheidstesten af te leggen. Daarmee kunnen ze aantonen dat ze daadwerkelijk beschikken over de vaardigheden die ze op hun account vermelden.
Als freelancer kun je het vertrouwen dat kopers in je hebben vergroten door vaardigheidstests af te leggen en je vaardigheden te verifiëren.

Aangeboden vaardigheidstesten

De volgende tests hebben de meeste impact gehad op freelancerprofielen en zijn de enige vaardigheden waarvoor we vaardigheidstests aanbieden:

Opmerking: Optionele vaardighedentests verschijnen niet op je freelancerprofiel.

Beschikbare vaardigheidstesten

De Engelse taal
(Woorden en zinnen)

Adobe After Effects

Content schrijven

Analytische vaardigheden

Basistest Amerikaans Engels

Adobe Illustrator

CSS 3

Klantenservice

Duitse grammatica

Adobe Photoshop

HTML5

Microsoft Excel

Italiaanse grammatica

Social media marketing test

Virtueel assistent

Spaanse grammatica

WordPress 5.1

Let op: elke andere vaardigheidstest die je mogelijk eerder hebt afgelegd, wordt niet langer aangeboden en zal uit je profiel worden verwijderd.

Houd in gedachten dat er ook andere manieren zijn om je vaardigheden te laten zien en jezelf van de concurrentie te onderscheiden.
Lees meer informatie op de pagina Hoe je je Fiverr-profiel kunt laten opvallen.

Hoe kun je een vaardigheidstest doen

Opmerking: je moet eerst een dienst publiceren voordat je een vaardigheidstest kan doen.

1. Klik op je Profielafbeelding > Profiel.
  2. Klik op je profielpagina op Doe een test (in het linkerdeelvenster).
  3. Selecteer uit de lijst de vaardigheidstest die je wilt doen.
    Opmerking: je kunt ook de zoekfunctie gebruiken om een vaardigheidstest te vinden.
  4. Lees de instructies aandachtig door en klik op Test starten.
    Opmerking: als je slaagt voor een test worden de relevante vaardigheden die in de afgelegde test aan bod zijn gekomen gemarkeerd als geverifieerd (met een groen vinkje).

Een vaardigheidstest opnieuw afleggen

1. Klik op je Profielafbeelding > Profiel.
  2. Klik op je profielpagina op Test opnieuw doen (in het linker paneel) > selecteer de vaardigheid die je wilt valideren.

Veelgestelde vragen

1. Hoe kan ik mijn vaardigheden valideren?
    Om je vaardigheden te valideren:

a. Klik op Een test afleggen > selecteer de vaardigheid die je wilt valideren.
    b. Je moet 40 vragen beantwoorden binnen een tijdslimiet van 40 minuten.
    c. Je ontvangt een cijfer en een overzicht van je antwoorden.
    d. Zodra je gevalideerd bent, heb je de optie om dit te laten zien op je profiel of om het te verbergen.

2. Hoe vaak kan ik een vaardigheidstest afleggen?
    Er is een wachttijd van één dag om een herkansing van een test te kunnen maken.
    Binnen een periode van drie maanden mag je de test slechts twee keer maken.

3. Moet ik tests doen?
    In de meeste gevallen hoef je geen test te doen. We raden je echter ten zeerste aan om vaardigheidstests te doen om je vaardigheden te verifiëren en zo het vertrouwen van kopers te winnen.
    Opmerking: In een aantal categorieën moet je verplicht eerst een test afleggen voordat je een dienst kunt publiceren.

4. Kan iedereen mijn score zien?
    Als freelancer heb je de mogelijkheid om je score te tonen of te verbergen. Als je ervoor kiest om de resultaten van de vaardigheidstest weer te geven, zien gebruikers verschillende gegevens, zoals je score, je ranking in percentage, de tijd die je nodig had per onderwerp, je resultaten per onderwerp en meer.

Opmerking: Optionele vaardighedentests verschijnen niet op je freelancerprofiel.

5. Welke browser moet ik gebruiken om de test te doen?
    Deze test kan het beste worden bekeken met Internet Explorer versie 11.0 of hoger, Mozilla Firefox 45.0 of hoger of Google Chrome 48 of hoger.

6. Hoe wordt de eindscore berekend?
    Hoe het beoordelingssysteem werkt:

a. Om voor een vaardigheidstest te slagen moet je minimaal 60%-80% van de vragen correct beantwoorden.b. Je percentage wordt bepaald aan de hand van de scores van andere testpersonen.
    c. De tijd die je nodig hebt om de test te maken, wordt bijgehouden.
  7. Wat zien kopers?Kopers zien je testresultaten, tenzij je ervoor kiest om je score te verbergen.Om je testscore te verbergen:
    1. Klik op je Profiel > klik op de test die je wilt verbergen.
    2. Klik op Op mijn profiel laten zien om het weergeven van je score aan of uit te zetten.

Laat het ons weten als je opmerkingen of feedback hebt.