Hoe je je account kunt deactiveren of definitief verwijderen

Disclaimer: dit proces kan worden uitgevoerd vanaf je desktop-, iOS- of Android-app. Controleer of op je mobiele apparaat de meest recente update van de Fiverr-app is geïnstalleerd.

Onze klantenservice kan op jouw verzoek je Fiverr-account permanent verwijderen.
Om dit te verwerken moet je zelf eerst je account deactiveren (sluiten).

Hieronder vind je een paar belangrijke dingen om niet te vergeten voordat je je account deactiveert:

  • Zorg ervoor dat je je geld terugstort of opneemt voordat je het account deactiveert
    Je kunt een account niet deactiveren als daarop nog geld beschikbaar is (Fiverr-saldo of verdiende inkomsten).

  • Gebruikte gebruikersnamen en e-mailadressen kunnen in de toekomst niet opnieuw worden gebruikt voor nieuwe accounts
    Als je van plan bent een nieuw account te openen, wijzig dan je e-mailadres voordat je het huidige account deactiveert.
    Je vindt hierover meer informatie in Hoe wijzig ik mijn e-mailadres of gebruikersnaam?.

  • Wanneer je je account deactiveert , worden de gegevens op het account niet automatisch verwijderd
    Feedbackopmerkingen, berichten en openbare foto's blijven behouden, tenzij je je account permanent verwijdert.

Hoe je je Fiverr-account kunt deactiveren

Je kunt je account niet deactiveren als er nog geld op staat (Fiverr-saldo of verdiende inkomsten).
Dit geld moet teruggestort of overgeboekt worden voordat het account gedeactiveerd kan worden.

Om je account op een desktop te deactiveren:

  1. Klik op je profielfoto > Mijn instellingen > Account deactiveren.
  2. Kies een reden in het vervolgkeuzemenu > Account deactiveren.

Om je account te deactiveren via de iOS- of Android-app:

  1. Klik op het profielpictogram > klik onder Instellingen op Account > Accountbeheer. 
  2. Klik op Deactiveren en verwijderen > Account deactiveren. 
  3. Ga naar Account deactiveren > Kies een reden uit de vervolgkeuzelijst > Account deactiveren.

Opmerking: als je besluit je gedeactiveerde account opnieuw te activeren (heropenen), neem dan contact met ons op via support@fiverr.com. Houd er rekening mee dat deze optie slechts een beperkte periode beschikbaar is.

 

 

Je account permanent verwijderen

Voordat je je account permanent verwijdert, is het belangrijk dat je je bestellingen en berichten controleert voordat je een verzoek indient om je account te verwijderen. Zo kun je alle bestanden en informatie ophalen die je in de toekomst wellicht nog nodig hebt.

Om je account permanent op een desktop te verwijderen:

  1. Voordat je je account definitief verwijdert, moet je het eerst deactiveren.
  2. Zodra je je account hebt gedeactiveerd, neem je contact op met de klantenservice om je account permanent te verwijderen.

Om je account permanent te verwijderen via de iOS- of Android-app:

  1. Klik op het profielpictogram > klik onder Instellingen op Account > Accountbeheer. 
  2. Klik op Deactiveren en verwijderen > Account verwijderen. 
  3. Ga naar Account verwijderen > Kies een reden uit de vervolgkeuzelijst > Account verwijderen.

Opmerking: zodra je je account definitief hebt verwijderd, kun je deze niet meer opnieuw activeren en kan het proces niet ongedaan worden gemaakt.

Was dit artikel nuttig?