Accountverificatie

Verificatieproces

• Je status als zakelijke of particuliere freelancer bepalen

Wanneer je verder gaat met het aanmaken van een account, kom je een primaire vraag tegen over je beoogde gebruik van Fiverr en het is essentieel om deze in te vullen:

• Als je van plan bent om buiten je primaire baan of beroep op Fiverr te verkopen, word je voor de toepassing van de EU-verordening beschouwd als een particuliere freelancer (non-trader).
    • Als je van plan bent om Fiverr te gebruiken als onderdeel van je primaire baan of beroep, word je beschouwd als een zakelijke freelancer (trader), wat betekent dat je verdere persoonlijke of zakelijke informatie moet invullen, zodat we je identiteit kunnen verifiëren zoals vereist door de wet.

Opmerking: volgens de EU-wetgeving wordt de status door de freelancers zelf opgegeven. Als je niet zeker weet wat je freelance status is, raden we je aan een juridische professional te raadplegen.

• Verstrekken van persoonlijke en zakelijke informatie

Het verificatieproces voor zakelijke freelancers bestaat uit het opgeven van basisgegevens, of je nu een particuliere freelancer bent of een geregistreerd bedrijf hebt. Tot deze gegevens behoren bijvoorbeeld je naam, e-mailadres, adres (inclusief land), het registratienummer van je bedrijf en het handelsregister waarin je bedrijf is geregistreerd (indien van toepassing). Daarnaast moet je je telefoonnummer bevestigen en je identiteit laten verifiëren.

Verder moet je bevestigen dat je je zult houden aan alle toepasselijke wetgeving, waaronder dat je alleen producten en diensten aanbiedt die in overeenstemming zijn het beleid van Fiverr en de EU-regelgeving.

Opmerking: zodra je gegevens zijn geverifieerd, kunnen bepaalde klanten in de EU een deel van de gegevens zien zoals vereist door de toepasselijke wetgeving. Dit omvat naam, adres, e-mailadres, telefoonnummer en bedrijfsregistratienummer (indien van toepassing) en je zelfcertificering om te voldoen aan het beleid van Fiverr en de toepasselijke EU-regels.

Zorg ervoor dat je alle verplichte vragen invult. Onvolledig ingevulde verplichte vragen geven je niet de mogelijkheid om een dienst aan te maken.

Het invullen van je individuele profiel als je bedrijf niet is geregistreerd

1. Bevestig je persoonlijke gegevens en bedrijfsgegevens:
    • Als onderdeel van het aanmaakproces van de dienst wordt je gevraagd om 'Persoonlijke en zakelijke informatie' in te vullen en op 'Verifiëren' te klikken.
    • Een pop-up zal vragen of je bedrijf geregistreerd is. Klik op 'Nee, ik ben een particulier'.
    • Vul je formulier 'Persoonlijke en zakelijke informatie' in en klik op 'Volgende'.
      Opmerking: Zorg ervoor dat alle gegevens correct zijn ingevuld. Gebruik de officiële naam precies zoals deze op je identiteitskaart staat (inclusief je tweede naam.
  1. Telefoonnummer verifiëren:
    • Het systeem vult automatisch het telefoonnummer in dat al aan het account is gekoppeld. Indien nodig kun je het wijzigen.
    • Kies de verificatiemethode van je voorkeur: verifiëren per telefoon of verifiëren per sms.
  1. Je ID verifiëren:
      • Een pop-up zal je vragen om je identiteit te verifiëren met je telefoon via een QR-code of sms-link.
      • Voltooi de identiteitsstap 'Beschrijf je identiteitsbewijs' door je land en het type identiteitsbewijs in te voeren. Je identiteitsbewijs moet geldig zijn. Een geldig identiteitsbewijs is bijvoorbeeld een rijbewijs, een door de overheid uitgegeven identiteitsbewijs met foto of een paspoort.

• Je dient een duidelijke, scherpe foto van je identiteitsbewijs met foto in te dienen die op geen enkele manier is bewerkt. Alle relevante informatie dient zichtbaar te zijn. De foto moet gemaakt zijn van het daadwerkelijke identiteitsbewijs, niet een kopie of een screenshot vanaf je computer. Klik op 'Foto indienen' als je klaar bent.

Het invullen van je profiel als zzp'er als je bedrijf is geregistreerd

1. Bevestig je persoonlijke gegevens en bedrijfsgegevens:
    • Vul het formulier 'Persoonlijke en zakelijke informatie' in en klik op 'Volgende'.

Let op: je moet je bedrijfsregistratienummer invoeren, evenals:

Zakelijk e-mailadres
      Zakelijk telefoonnummer
      Bedrijf land
      Staat
      Stad
      Straat
      Huisnummer
      Postcode

Controleer dat alle gegevens correct zijn ingevuld. Gebruik je officiële naam zoals deze op je identiteitsbewijs vermeld staat (inclusief je tweede naam). Je identiteitsbewijs moet geldig zijn. Een geldig identiteitsbewijs is bijvoorbeeld een rijbewijs, een door de overheid uitgegeven identiteitsbewijs met foto of een paspoort.

• Een pop-up zal vragen of je bedrijf geregistreerd is. Klik op 'Ja, het is geregistreerd en ik ben de enige werknemer'.
    • Vul je formulier 'Persoonlijke en zakelijke informatie' in en klik op 'Volgende.'
      Let op: je moet ook je bedrijfsregistratienummer invullen.Controleer dat alle gegevens correct zijn ingevuld.
  1. Telefoonnummer verifiëren:
    • Het systeem vult automatisch het telefoonnummer in dat al aan het account is gekoppeld. Indien nodig kun je het wijzigen.
    • Kies de verificatiemethode van je voorkeur: verifiëren per telefoon of verifiëren per sms.
  1. Verifieer je identiteitsbewijs:
    Opmerking: Je wordt gevraagd om het e-mailadres waarmee je je hebt geregistreerd of een ander e-mailadres in te voeren. Als je een ander e-mailadres kiest, moet je dit verifiëren.
    • Een pop-up zal je vragen om je identiteit te verifiëren met je telefoon via een QR-code of via een link via sms.
    • Voltooi de identiteitsstap door je identiteitsbewijs en type identiteitsbewijs te beschrijven.
    • Je moet een duidelijke foto van hoge kwaliteit van je identiteitsbewijs met foto indienen. Klik op 'Foto indienen' als je klaar bent.

Het invullen van je geregistreerde bedrijfsprofiel als er meerdere werknemers in je bedrijf zijn

1. Bevestig je persoonlijke gegevens en bedrijfsgegevens:
    • Als onderdeel van het aanmaakproces van de dienst wordt je gevraagd om 'Persoonlijke en zakelijke informatie' in te vullen en op 'Verifiëren' te klikken.
    • Een pop-up zal vragen of je bedrijf geregistreerd is. Klik op 'Ja, het is geregistreerd en heeft meer dan 1 werknemer'.
    • Vul het formulier 'Persoonlijke en zakelijke informatie' in en klik op 'Volgende'.
      Let op: je moet ook je bedrijfsregistratienummer invoeren.

Zakelijk e-mailadres
      Zakelijk telefoonnummer
      Bedrijf land
      Staat
      Stad
      Straat
      Huisnummer
      Postcode

Als je hulp nodig hebt bij het vinden van je bedrijfsidentificatienummer, kun je proberen om je bedrijfsregistratieinformatie op te zoeken op de lokale overheidswebsite waar je bent geregistreerd, of contact opnemen met je lokale overheidskantoor voor verdere hulp.

Let op: Zie ons artikel Accountverificatie bedrijfsregistratieinformatie per land voor een lijst van de bedrijfsidentificatienummers per land.
  1. Verifieer je telefoonnummer:
    Opmerking: Je wordt gevraagd om het e-mailadres waarmee je je hebt geregistreerd of een ander e-mailadres in te voeren. Als je een ander e-mailadres kiest, moet je dit verifiëren.
    • Het systeem vult automatisch het telefoonnummer in dat al aan het account is gekoppeld. Indien nodig kun je het wijzigen.
    • Kies de verificatiemethode van je voorkeur: verifiëren per telefoon of verifiëren per sms.
  1. Upload een bewijs van het adres:
    • Dit kan elk document zijn waarop de naam en het adres van je bedrijf staan vermeld (bijvoorbeeld: energierekening, bankafschrift, telefoonrekening, enzovoort.) Om de verificatie te laten slagen moeten de naam en het adres erop staan. Dit moet één pagina zijn en niet zijn bijgesneden.

Tips:

• Volg de prompts: het verificatieproces is eenvoudig en wordt geleid door duidelijke instructies.
  • Dubbelcheck: zorg ervoor dat je profielgegevens, inclusief de naam van je bedrijf (indien van toepassing), overeenkomen met je officiële registratiedocumenten.
  • Onthoud dat je, als het verificatieproces succesvol is, op de hoogte wordt gesteld en kunt beginnen met het aanmaken van je diensten om te beginnen met verkopen. Als je gegevens niet kunnen worden gevalideerd, krijg je hiervan een melding en kun je geen diensten publiceren.

Meer informatie vind je in ons artikel met veelgestelde vragen over DSA.